mandag 18. april 2011

Teltpaviljong

Været var nokså ustadig i fjor sommer, med regn og sol nesten hver dag. Jeg elsker puter og for å slippe å bære dem ut og inn hver morgen og kveld, besluttet vi oss for å skaffe en teltpaviljong til terassen. Som vanlig er min kjære og jeg i overkant spontane, og agerer nesten før tanken er tenkt. Vi gjorde ikke noen produktundersøkelser, men gikk sporenstreks til innkjøp av en paviljong vi fant på Gjennestad gartneri.

Teltet målte 4x6 m og viste seg å passe på millimeteren på det tilgjengelige terassearealet. Flaks, ettersom vi selvsagt ikke hadde tatt mål. Fornøyde med anskaffelsen satte vi opp stasen i en fart og jeg innredet med benker og puter, og innviet paviljongen med ett glass vin. Puten lot vi selvsagt stå ute over natten, siden vi antok de var beskyttet. DEt højet hele natten, og da morgenen kom var alt gjennomtrukket av vann. Snakk om nedtur. Bomkjøp til 5000 kroner!For å berge putene la vi plastpresenning over hele stasen resten av sommeren, noe som ikke så særlig lekkert ut. Men i år har min kjære impregnert telttaket, og det har bestått vanntesten. Så nå håper vi at vi kan kose oss i vår lille hagestue hele sommeren.


Terassemøblene er blitt supplert med ei gammel skuseng jeg kjøpte i Sverige for noen år siden, som nå er fylt med deilige myke puter. Skusenga egner seg ypperlig for en middagshvil, noe som allerede er testet ;-).

Ellers ser mæblene fra Trip Trap (Skagerak) også flotte ut med sitteputene jeg sydde i fjor. Jeg har valgt rødt, med innslag av beige, brunt, rosa og lilla til terassen ettersom det er mye turkist og gult inne.

Nå er vi klare for sommeren!

søndag 17. april 2011

Nye sminkevesker fra systua

De siste ukene har det vært storproduksjon i syhula, til tross for at hagen og drivhuset også krever sitt. Med Dyrsku’n i Seljord som mål produserer jeg sminkevesker, puter, handlenett, m.m. i mengder. Siden alt er basert på stoffrester og biter av stoffprøvebøker blir nesten hver eneste ting forskjellig, men det er bare gøy. Det eneste minuset er at jeg liker alt sammen selv og skulle ønske jeg kunne bruke alt selv.
Her kommer bilder av noen av sminkemappene. De største har lommer inni, mens de minste bare har ett rom.